motor poarta culisanta

Cel mai bun motor pentru poarta culisanta.

  • Post author:
  • Post category:Blog

Care este cel mai bun motor pentru poarta culisanta !!!

Aveti o poarta culisanta, doriti sa o automatizati dar nu stiti care e cel mai bun motor?

Din moment ce cititi acest articol inseamna ca raspunsul este pozitiv.

In acest articol o sa incerc sa va ajut in luarea unei decizii in ce priveste automatizarea unei porti culisante.

Nu intru in polemici de genul care producator face cele mai bune motoare pentru porti culisante; in schimb o sa incep prin a explica modul de functionare a unui asemenea sistem.

Principiul este simplu: se ataseaza de poarta o cremaliera metalica sau de teflon (prin sudura sau prin suruburi) apoi se monteaza motorul propriu zis la baza portii. Cremaliera va fi apoi actionata de roata dintata a motorului, exemplu mai jos:        

cremaliera otel montaj

Cand ajunge la capat de cursa un limitator magnetic (foto) sau mecanic comanda oprirea motorului.

In functie de sistemul ales, in afara de telecomenzile incluse, poate fi comandat si prin telefon (wi-fi) sau apelare la un anumit numar; cartela magnetica de acces; senzor de proximitate. Bineinteles toate aceste sisteme auxiliare de comanda ridica nota de plata a automatizarii.

IMPORTANT:

Daca doriti aceste sisteme auxiliare de comanda trebuie specificat acest lucru inaintea achizitiei; pentru a fi siguri ca motorul ales suporta comanda pe 2 canale.

In incheierea acestui articol vin cu un sfat: apelati la montatori autorizati !

Desi pare simplu de executat o automatizare, ganditi-va ca cea mai mica greseala poate compromite definitiv motorul sau unitatea de comanda. Iar daca se intampla asa ceva nu veti beneficia de garantia produsului.

Sunt foarte multe site-uri care vand kit-uri de automatizari porti dar fara montaj. Ce inseamna asta?

Achizitia unui kit de automatizare fara montaj implica indirect pierderea garantiei.

Un montator autorizat nu poate oferi garantie pe un produs pentru care nu are un acord de garantie cu producatorul iar magazinul online la cea mai mica problema cere factura de la montaj.

In caz de defectiune vi se cere sa trimiteti motorul la ei apoi se comunica costul reparatiei, deoarece montajul nu a fost efectuat de catre un montator agreat de catre comerciant.

Orice demers legal se loveste inevitabil de asta; orice montaj al unei asemenea sistem trebuie facut de personal calificat. Trebuie de asemenea avut in vedere faptul ca aceste sisteme sunt electrice si sunt foarte puternice; un montaj efectuat gresit poate pune in pericol persoanele din jur.

Share